Leslie Morgan Steiner,

író, újságíró, üzletasszony

Született: Washington D.C., USA, 1965. július 20.

Tanulmányok: 1987-ben főiskolai diplomát szerzett a Harvard Egyetem angol irodalom szakán, majd 1992-ben elvégezte a Pennsylvania Egyetem Wharton School of Business iskolájának marketing szakát.

Steiner első kiadott publikációja egy az anorexia-nervosa leküzdéséről szóló cikk volt, amelyet a Seventeen ifjúsági magazin közölt 1986-ban. A cikk („Starving for Perfection”) később bekerült az 1993-ban kiadott The College Reader című antológiába. Ezt követően Steiner a Seventeen magazin állandó publicistájaként tevékenykedett, majd szabadúszó újságíróként publikált többek között a Seventeen, a Mademoiselle és a New England Monthly magazinoknak.

1992-ben MBA diplomát szerzett, és ezt követően először a chicagói Leo Burnett reklámügynökségnél, majd a Johnsson & Johnsson New-Brunswick-i leányvállalatánál dolgozott. 2001-ben visszatért szülővárosába, Washington D.C.-be, ahol 5 éven át volt a The Washington Post Magazine vezérigazgatója.

Ő szerkesztette a kritikusok körében nagy elismerést elnyerő Mommy Wars: Stay-at-Home and Career Mums Face Off on Their Coices, Their Lives, Their Families (Anyukák harcban: Háztartásbeli és dolgozó anyák küzdelmei a döntéseikkel, az életükkel, a családjukkal) című antológiát, amelyben 26 amerikai családanya vall az anyasággal járó nehézségekről (Random House, 2006).

2009-ben jelent meg önéletrajzi regénye, a Crazy Love (Védtelen szerelem - Norman Könyvklub, 2014), amelyben kendőzetlen őszinteséggel tárja fel bántalmazó házasságának részleteit, menekülésének történetét és tanulságait. A könyv felkerült a The New York Times bestseller listájára is, valamint elnyerte a People Pick és a The Book magazin által kiadott Book of the Week címeket is. Könyvének bemutatásával és történetének elmesélésével Steiner volt az első előadó az amerikai TED sorozat történetében, aki egy bántalmazó házasság túlélőjeként osztotta meg tapasztalatait a közönséggel. A videó magyar felirattal elérhető az alábbi linken:

Harmadik könyve a The Baby Chase (Babavadászat) 2013 novemberében jelent meg a St Martin’s Press gondozásában. A könyv azt hivatott feltárni, hogyan hatnak az amerikai családokra, és miként szélesítik ki az anyai szerepkört a béranya programok.

Steiner jelenleg a "Modern Mom and Mommy Track'd" online magazin heti rovatának, a "Two Cents on Modern Motherhoodnak" szerkesztőjeként tevékenykedik, valamint külső munkatársként közreműködik az Arianna Huffington nevével fémjelzett On Being Fearlessben és a The Huffington Postban.